Domov / Novice 
KARATEISTI DRUŠTVA ZA KARATE CELJE PONOVNO OSVOJILI BALKAN

Slovenska reprezentanca Karate zveze Slovenije se je med 3. in 5. junijem 2022 udeležila Otroškega in članskega balkanskega karate prvenstva, ki je potekalo v Beogradu Srbija.
Prvenstvo je bilo organizirano za otroke od 8. do 13. leta starosti in spada v najvišji rang tekmovanja omenjenih starosti. V Beogradu je nastopilo 1285 karateistov iz 10 držav. Reprezentanca Slovenije je štela 80 tekmovalcev in vanjo je bilo izbranih šest karateistov Društva za karate Celje, ki so osvojili štiri medalje, od tega dve zlati in dve bronasti. Celjani so se uvrstili med najuspešnejše tekmovalce reprezentance.
Peter Golež je dominiral v kategoriji dečki letnik 2009 borbe -55kg. Z odličnimi borbami je dobesedno pometel s konkurenco in zasluženo osvojil naslov Balkanskega prvaka in se okitil z zlato medaljo. Svoje nasprotnike je premagoval tudi z razliko 6 in 8 točk.
Prav tako je izvrstno deloval celjski kata team dečkov letnik 2012 v sestavi: Ben Jevšnik, Nejc Kunst in Vid Grzinčič. V polfinalu so izločili ekipo Makedonije in v finalu premagali še Črnogorske reprezentante ter že drugič zaporedoma zasluženo osvojili zlato kolajno.
Adela Medić je v kategoriji deklic letnik 2010 v borbah +50kg odlično začela izločilne boje vse do četrtfinala, ko jo je presenetila bosanska reprezentantka. V repasažu se je znesla nad nasprotnico iz Srbije z rezultatom 6:0 in si zagotovila bronasto medaljo.
V kategoriji borbe moški -67kg je nastopil Hudales Tomaž in kljub odličnim nastopom na koncu osvojil 5. mesto. Medaljo si je z borbenostjo in odločnostjo zagotovil v nastopu članske ekipe, ki je v repasažu z rezultatom 3:1 izločila Grčijo in osvojila tretje mesto.
Pohvalo zasluži tudi trener Društva za karate Celje Sebastian Kantužer 3.DAN, ki je hkrati trener reprezentance, za načrtno in temeljito pripravljanje tekmovalcev na prvenstvo.
V imenu Društva za karate Celje tekmovalcem iskreno čestitamo za hrabre in srčne nastope ter uspešno predstavitev celjskega karateja na Balkanu!