ZA ZAKLJUČEK TRETJE MESTO

V skladu s Programom tekmovanj S.K.I. zveze Slovenije je Shotokan karate-do klub »Tromejnik«-Kuzma organiziral 16.S.K.I.F. Karate-do turnir za Pokal “Tromejnik 2008“. Turnir, ki je istočasno veljal kot zaključni 3.Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za leto 2008, je potekal v soboto, 06.12.2008, v telovadnici osnovne šole Kuzma. Na tekmovanju je sodelovalo 183 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 12 klubov S.K.I. zveze Slovenije. Sodelovali so naslednji S.K.I. klubi: Atom-Domžale, Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma, Tabor-Maribor, Poljčane, Wankan-Ihan, D.K.-Celje, Katana-Radlje ob Dravi, Š.D.-Ruše, Cankova, Funacoshi Gichin-Ljubljana in Ig

Turnir je svečano odprl predsednik S.K.I. zveze Slovenije Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI, vse prisotne pa je prav tako pozdravil predsednik kluba Marjan SOLAR, 4.DAN. Pred začetkom turnirja so člani kluba “Tromejnik”-Kuzma podarili skromno darilo njihovemu glavnemu inštruktorju Marjanu Solarju ob njegovem rojstnem dnevu.

Na tekmovanju so največ pokazali člani S.K.I. karate-do kluba „ATOM“-Domžale pred člani S.K.I. kluba „Š.D.“-Ruše in “Kanazawa dojo”-Maribor. Skupni zmagovalci Pokala S.K.I. zveze Slovenije za leto 2008 so člani S.K.I. karate-do kluba “Atom”-Domžale pred S.K.I. klubu “Š.D.”-Ruše in “D.K.”-Celje

Na Miklavžev dan se je v Kuzmo odpravilo pet članov tekmovalne ekipe Društva za karate Celje. Kot smo že navajeni, so se člani ekipe srčno in pogumno borili. Rezultat dobre pripravljenosti je doseženih pet prvih, drugo in četrto mesto. Odlično sta se odrezala Sebastian Kantužer in Davorin Kračun, ki sta svojo dobro formo kronala z zmago v katah in borbah. Z izvrstnim rezultatom sta jima sledila Rok Ojsteršek s prvim mestom in Željko Šašič z osvojitvijo drugega mesta v kategoriji KAT starejših dečkov 5. KYU do 1. KJU. V skupni razvrstitvi treh pokalnih turnirjev v tekmovalni sezoni 2008, so tekmovalci našega kluba ponovili lanski uspeh in ponovno osvojili pokal za tretje mesto v skupni razvrstitvi.
Tako je za nami še ena naporna in hkrati uspešna sezona karateističnega tekmovanja. Vsem udeležencem tekmovalne ekipe čestitamo za uspehe v letu 2008 in se hkrati že veselimo dobrih uvrstitev v prihodnjem letu.

REZULTATI

Željko Šašić

KATE

STAREJŠI DEČKI
5.KYU-1.KYU

2.mesto

Rok Ojsteršek

KATE

STAREJŠI DEČKI
5.KYU-1.KYU

1.mesto

KATE

MLADINCI
4.KYU-1.DAN

4.mesto

Sebastian Kantužer

KATE

MLADINCI
4.KYU-1.DAN

1.mesto

KUMITE

MLADINCI+70 kg

1.mesto

Davorin Kračun

KATE

MOŠKI
3.KYU-DAN

1.mesto

KUMITE
MOŠKI +75 kg
1.mesto