Davorin Kračun dominiral v borbah

 

V soboto, 29. marca 2008, je v tehnični organizaciji Shotokan karate-do international zveze Slovenije potekal 16. Finalni turnir Državnega prvenstva S.K.I. zveze Slovenije v katah posamezno in ekipno za vse starostne kategorije od malčkov do veteranov, v kumiteju kategorijsko za dečke-deklice mladince-mladinke in moške-ženske ter v kumiteju absolutno za mladince-mladinke in moške-ženske. Finale je potekalo v Športnem parku Ruše-Športna dvorana Ruše. Na finalnem turnirju je nastopalo osem najboljših po tekmovalni kategoriji na osnovi osvojenih točk iz dveh kvalifikacijskih turnirjev. Državni prvak pa je postal tisti, kateri je na koncu osvojil največ točk. Na letošnjem finalnem turnirju je imelo svoje finaliste kar 14 klubov S.K.I. zveze Slovenije oziroma nastopalo je 180 tekmovalcev in tekmovalk ter 32 ekip v katah ekipno. Po številu doseženih točk v katah skupno so največ uspeha imeli člani kluba Atom-Domžale, pred Š.D.-Ruše in Tabor-Maribor; v kumiteju skupno pa prav tako člani kluba Atom-Domžale, pred člani kluba Katana-Radlje in D.K.-Celje.

Vstopnico za finale državnega prvenstva si je priborilo deset članov našega kluba Društvo za karate Celje in dve ekipi v katah. Konkurenca na državnem prvenstvu je bila številna in pripravljenost tekmovalcev je bila primerna tovrstnemu tekmovanju. Naši tekmovalci so se truditi na vso moč in pokazati vso znanje za končen uspeh. V KATAH so se na drugo mesto po odličnih izvedbah zavihteli Denis Julardžija, Nejc Knez, Sebastian Kantužer in Davorin Kračun. V tem delu tekmovanja sta se na četrto mesto uvrstila Željko Šašić in Jan Kejžar. V katah je najbolje opravila ekipa starejših dečkov v sestavi (Denis Julardžija, Željko Šašić in Rok Ojsteršek), ki je že peto leto zapored ponovno osvojila naslov državnih prvakov. Njihovi starejši karateisti (Matej Letič, Sebastian Kantužer, Davorin Kračun in Nejc Knez) so v kategoriji Moških ekipno zasedli drugo mesto. Na finalu je prvič nastopal Niko Preložnik in z belim pasom osvojil peto mesto, prav tako je bil peti Andraž Černej v kategoriji moških do vijoličnega pasu.
V borbah je dominiral Davorin Kračun, ki je kljub poškodbi zbral dovolj moči in v svojem prepoznavnem slogu postal državni prvak kategorijsko in absolutno. Sebastian Kantužer in Matej Letič pa sta osvojila vsak po drugo mesto. Skupno so Celjani v borbah zasedli tretje mesto v klubski razvrstitvi.
Iskrene čestitke vsem udeležencem za dosežene rezultate ter srčno in hrabro nastopanje na finalu državnega prvenstva.

REZULTATI
Denis Julardžija
KATE
STAREJŠI DEČKI
modrega - rjavega pasu
2.mesto
Željko Šašić
KATE
STAREJŠI DEČKI
modrega - rjavega pasu

4.mesto

Nejc Knez
KATE

MOŠKI
belega-vijoličastega pasu

2.mesto
Jan Kejžar
KATE

MOŠKI
belega-vijoličastega pasu

4.mesto
Sebastian Kantužer
KATE
MLADINCI
rjavi in prvi črni pas
2.mesto
KUMITE
MLADINCI-70 kg
2.mesto
KUMITE
MLADINCI absolutno
2.mesto
Davorin Kračun
KATE
MOŠKI
rjavi in črni pas

2.mesto

KUMITE
MOŠKI +75 kg
1.mesto
KUMITE
MOŠKI absolutno
1.mesto
Matej Letič
KUMITE

MOŠKI - 75 kg

2.mesto
KATE EKIPNO
KATE
STAREJŠI DEČKI
1.mesto
KATE
MOŠKI
2.mesto