Uspešen štart v novo sezono

 

S.K.I. karate-do klub „Š.D.“-Ruše je v soboto, 23. februarja 2008 zelo uspešno organiziral 31. mednarodni S.K.I. karate-do turnir za „Pokal Ruše 2008“. Na turnirju, ki je med najstarejšimi turnirji v Sloveniji in ki je bil istočasno posvečen 65. obletnici padca Pohorskega bataljona in krajevnemu prazniku občine Ruše, je sodelovalo 250 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 17 klubov iz Madžarske, Italije in Slovenije. Turnir je svečano odprl župan občine Ruše g.Vili Rezman.

Pred samim pričetkom turnirja, ki tudi predstavlja začetek tekmovalnega leta, so bila podeljena priznanja najuspešnejšim v S.K.I. zvezi Slovenije za leto 2007. Priznanja so prejeli: PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA in ŠPORTNIK: Alja JAGER (S.K.I. klub Poljčane) in Sebastian KANTUŽER (S.K.I.-D.K.-Celje); NAJ-ŠPORTNICA in ŠPORTNIK: Mateja BREZNIK (S.K.I.-Š.D.-Ruše) in Davorin KRAČUN (S.K.I.-D.K.-Celje); NAJ-INŠTRUKTOR: Lovrenc KOKALJ (S.K.I. Atom-Domžale); NAJ-KLUBI: 1.S.K.I. ATOM-Domžale, 2.TABOR-Maribor, 3.D.K.-Celje.
Na samem turnirju, ki velja tudi kot 1. turnir za Pokal S.K.I. zveze Slovenije, so največ uspeha imeli člani S.K.I. kluba Atom-Domžale pred S.K.I. klubom Milano-Italija in organizatorjem turnirja S.K.I. klubom Š.D.-Ruše.

Davorin in Sebastian sta s svojimi odličnimi predstavami v lanski sezoni 2007 do dobra pripomogla k osvojitvi 3. mesta med klubi, vsekakor pa ne smemo pozabiti tudi ostalih članov kluba, ki so po svojih najboljših močeh prispevali svoje odlične uvrstitve h končnemu uspehu. V lanski sezoni so karateisti Društva za karate Celje osvojili na domačem in mednarodnem področju 40 zlatih, 23 srebrnih in 9 bronastih kolajn.

Pet članska ekipa našega kluba se je v Rušah v različnih kategorijah uspešno kosala s predstavniki ostalih klubov. Tudi tokrat je bila konkurenca na mednarodnem nivoju močna in številna, saj so nastopili tudi tekmovalci iz sosednje Madžarske in reprezentantje iz Italije. Naši karateisti so osvojili šest prvih in dve tretji mesti. Najbolj uspešni so bili Željko Šašič, Nejc Knez, Sebastian Kantužer in Davorin Kračun. Tekmovalci našega kluba so tokrat pokazali dobro pripravljenost za začetek sezone, že naslednji vikend pa jih čakajo prve kvalifikacije za državno prvenstvo. Ponovno bo potrebno zavihati rokave in izboriti dobro izhodišče za finalni del državnega prvenstva. Vsej tekmovalni skupini čestitamo in želimo uspešno nadaljevanje sezone.

REZULTATI
Denis Julardžija
KATE
STAREJŠI DEČKI-od modrega do rjavega pasu
3.mesto
Nejc Knez
KATE

MOŠKI-od belega do vijoličastega pasu

1.mesto
Željko Šašić
KATE
STAREJŠI DEČKI -od modrega do rjavega pasu

1.mesto

KUMITE
MLADINCI-od belega do modrega pasu
1.mesto
Sebastian Kantužer
KATE
MLADINCI-vijoličasti, rjavi in prvi črni pas
3.mesto
KUMITE
Mladinci -70 kg
1.mesto
Davorin Kračun
KATE
MOŠKI-rjavi in črni pas

1.mesto

KUMITE
Moški +75 kg
1.mesto